muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

L'èxode creix mentre vénen immigrants

Les altes al padró eviten el despoblament de Palma alhora que les baixes pugen un 15% en un any

L'èxode de palmesans naturals de Ciutat o de ciutadans que ja feia molts d'anys que vivien a Palma es va intensificar durant l'any 2001, alhora que arriben nous immigrants a la capital de l'Arxipèlag. Així ho va constatar divendres el catedràtic de Geografia de la Població de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Pere Salvà, després d'examinar les darreres dades de població de Ciutat per barriades, facilitades per l'Ajuntament de Palma a Diari de Balears.

Les dades constaten un increment de 1.501 persones respecte del 2000 en el nombre de ciutadans que durant l'any passat es varen donar de baixa per emigrar a una altra localitat o per defunció. Aquest increment de 1.501 persones en el nombre de baixes equival en xifres percentuals a un augment de quasi el 15 per cent, ja que en el 2000 es registraren 10.560 baixes, mentre que en el 2001 se'n varen produir 12.061. Segons Salvà, les persones que a Palma són baixa anualment per defunció són prop de 10 de cada 1.000, per la qual cosa els morts anuals a Ciutat no arriben als 3.500.

Aquesta tendència contrasta amb el fet que en el 2001 es produïren menys altes a Palma que l'any 2000 (427 menys, un descens de l'1'81 per cent), tot i que les altes continuen superant les baixes (quasi les duplica, ja que el 2001 se'n varen registrar 23.150, de les quals es calcula que uns 3.500 són naixements). Ara bé, les dades, analitzades per barriades, donen com a resultat que no totes les zones de Palma estan vivint de la mateixa manera els canvis demogràfics.

Així, mentre que algunes àrees viuen un èxode massiu de veïns, que són substituïts per nous immigrants, d'altres pràcticament no han vist augmentar les seves baixes. D'aquesta manera, al centre de Palma, zones com sa Llonja, Sant Jaume, Calatrava, Sant Miquel i Bons Aires han vist com han augmentat les baixes. Ja al voltant del centre, les zones on més s'han incrementat les baixes han estat Santa Catalina, El Terreno, la Bonanova, es Fortí, plaça de les Columnes, Son Gotleu, polígon de Llevant i la Soledat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris