nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Les finques privades del parc de Mondragó seran objectiu prioritari del fons de l'ecotaxa

Antich es comprometé ahir davant els propietaris de finques de Mondragó a considerar prioritària l'adquisició dels seus terrenys amb finançament obtingut amb l'ecotaxa. Tot i això, el president els recordà que mai no es pagarien els preus de 4.000 pessetes per metre quadrat que el Govern de Gabriel Cañellas pagà a un promotor alemany.

D'altra banda, el cap del Govern balear volgué assenyalar que el PP havia demanat una comissió d'investigació perquè s'havia adquirit Albarca i es Verger per 100 pessetes el metre quadrat. La preocupació de l'Executiu se centrarà en les set finques que estan rodejades de terrenys que són propietat de la Comunitat Autònoma.

Aquesta va ser la resposta de Francesc Antich a les reivindicacions exposades pels propietaris, que recordaren el greuge comparatiu que es cometé quan es va crear el parc natural de Mondragó. Aleshores, el Govern que presidia Gabriel Cañellas pagà el preu abans esmentat a una promotora per uns terrenys inclosos en la delimitació del parc.

Les crítiques dels constructors a la moratòria pactada amb el Consell també han tingut resposta. Antich va manifestar que «he tingut ocasió de reunir-me amb ells i que sabien quines eren les nostres intencions». Antich assegurà que «res no havia canviat» des de la reunió mantinguda dilluns al Consolat de la Mar. Digué que havia vist que «el sector en sortia molt tranquil».

Va enumerar, també, els compromisos que havia adquirit: estudi sobre el sector, suport a la internacionalització, esforç en obra pública i construcció d'habitatges de protecció oficial. En tot cas, però, el president recordà que «hem exposat molt clarament que el Govern tenia molt clar que era necessària una regulació del creixement des d'una iniciativa legislativa que establís quotes, i que es faria un esforç per unificar les moratòries». «Tot això s'ha complit», insistí el president, que no entén «el canvi d'actitud dels constructors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris