algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Executiu i ajuntaments defensen el dret d'empadronar els immigrants

Caro i Nájera rebaten la petició d'Enrique Fernández Miranda

La consellera de Bestar Social, Fernanda Caro, la presidenta de la Federació d'Entitats Locals de Balears (FEIB), Margarita Nájera, i el director general de Serveis Socials, Antoni Sancho, no dubtaren ahir a convocar una conferència de premsa per criticar amb duresa la petició efectuada pel secretari d'Estat per a la Immigració, Enrique Fernández Miranda, que els ajuntaments no empadronin immigrants indocumentats.

Tant la consellera com la presidenta de la FEIB insistiren a afirmar que «els immigrants no només tenen dret a inscriure's en el padró d'habitants sinó que a més les administracions tenen l'obligació de facilitar-ho». Així mateix, la consellera Caro qualificà de «retrocés en la política d'integració dels drets dels immigrants» la proposta de Fernández Miranda perquè «nega d'un manera clara els drets reconeguds per la llei i les normes». Nájera posà de manifest la incongruència de la proposta atès que fa un any que aquest mateix Ministeri posà en marxa una campanya d'empedronament a nivell estatal. «En la campanya hi participava el Ministeri, la Comunitat Autònoma, la FELIB i a més es va fer en anglès, alemany i àrab», apuntà.

Després passà a fer referència a la Llei de bases de règim local per assenyalar que en s'hi deixa clar que «tota persona que viu a Espanya està obligada a incriure's en el padró municipal d'on resideix habitualment». I que només així «adquireix la condició de veí que li permet tenir accés al bonobús, a l'assistència sanitària que depèn del mateix Insalud». A més, afegí que amb el padró saben cert quanta gent hi habita i això ens permet «conèixer la realitat, saber quantes escoles fan falta, quina política social hem de dur a terme...».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris