nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La pujada de tarifes del túnel per l'IVA afectarà turismes i motos

L'increment rondarà entre les 10 i les 45 pessetes

La companyia concessionària del túnel de Sóller apujarà les tarifes com a conseqüència de la sentència del Tribuanl de Justícia de la Unió Europea, que ha condemnat Espanya per aplicar un IVA reduït als peatges, segons confirmaren ahir fonts de la Conselleria d'Obres Públiques. El 1997, la Comissió Europea obrí expedient a Espanya per reduir l'IVA del 16 per cent al 7 per cent en el peatge de les autopistes.

En el cas del túnel, la concessionària aplica els percentatges en funció de les categories. Així, en les categories I i II (motos i turismes) aplica el 7 per cent, i en les III i IV (camions i autocars) el 16 per cent.

Segons la sentència que arriba d'Europa, la pujada en l'increment l'IVA afectarà, en el cas del túnel, només motos i cotxes. La tarifa de les motos passarà de 210 a 230 pessetes pels no residents, mentre que pels residents es quedarà en 55. La tarifa pels turismes no residents pujarà de 525 a 570 pessetes per trajecte i pels residents s'incrementarà de 135 a 145 pessetes. El túnel podrà aplicar la pujada sense tenir el consentiment del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris