bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Un veí denuncia que s'ha tallat el camí vell de Biniagual de manera il·legal

El Consistori senceller no té constància que s'hagi fet cap tall sense permís de la via

El camí vell de Biniagual també conegut com de Son Campaner fa mesos que es va tallar malgrat que es tractava d'un antic pas públic. No obstant això, fins ara ningú no ha fet cap passa ferma per fer-lo reobrir. Almanco això és el que denuncia públicament Jaume Reus, que va presentar una denúncia en aquest sentit davant l'Ajuntament de Sencelles per aquest fet. El camí vell de Biniagual a Inca parteix de la carretera de Sencelles i dóna al camí vell de Muro i antigament arribava fins al llogaret ubicat fins al terme municipal de Binissalem. És a l'alçada del creuer amb el camí de Muro on s'ha tallat el pas.

Jaume Reus explica que el propietari d'una de les finques que vorejava aquest pas públic un dia va decidir tancar la seva parcel·la i es féu seu els tres metres que hi havia de camí al llarg de prop de 50 metres. D'aquesta manera, l'antic camí del qual encara es conserva el traçat original, si bé molt deixat, ha quedat interromput. Reus comenta que «sóm un usuari habitual d'aquest camí que utilitzava fins ara per anar a passejar amb els cavalls. Ara ja no ho puc fer usant un camí públic». En aquest sentit ha aportat a l'Ajuntament de Sencelles dos mapes de cadastre i tres notes registrals de finques que confirmen la titularitat pública del camí i l'ha instat a fer les passes necessàries.

Reus continua explicant que el gran problema d'aquest camí com molts d'altres és que ha caigut en desús en estar asfaltades altres vies com el camí de Muro. De fet, bona part del traçat que encara es conserva es troba impracticable quasi per la vegetació existent. De tota manera considera que existeix un dret de pas públic i que els ajuntaments, com a titulars, són els primers responsables a conservar-lo i mantenir-lo. Des de l'Ajuntament de Sencelles s'ha informat que tan bon punt es va tenir constància de la denúncia es va revisar si existia algun tipus d'infracció però no se'n va detectar. A més s'ha explicat que si no s'ha contestat a l'escrit ha estat precisament per aquest motiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris