algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

L'Ajuntament rebé 106 denúncies de solars abandonats l'any 2000

Els propietaris estan obligats a netejar-los per salubritat i estètica

Durant l'any 2000, l'Ajuntament de Palma rebé 106 denúncies sobre l'existència de solars abandonats, un problema que, a més de contra la imatge de la ciutat, atempta contra la salubritat dels veïns de les zones afectades. Una sentència recent del Tribunal Superior de Justícia de les Balears obligà l'empresa titular d'un d'aquests solars, Coltur S.A., a netejar i a sanejar la seva propietat o, en cas de no fer-ho, a pagar les despeses dels serveis municipals encarregats d'aquestes tasques.

Els propietaris del solar al·legaren que els responsables de l'estat d'abandonament de la zona eren els veïns, que hi llençaven fems i l'embrutaven. Entre les anomalies sanitàries constatades hi figuraven herbes, residus urbans i trasts, a més de les rates, que compartien el seu plàcid habitatge amb els ionquis, que utilitzaven el solar per injectar-se droga. El Tribunal es remeté a l'Ordenança municipal de neteja, deixalles i residus sòlids, de novembre de 1993, i a altres normatives estatals, a més de sentències del Tribunal Suprem que estableixen que tancar les propietats és una obligació tant per motius estètics com de salubritat.

De les 106 denúncies rebudes per l'Ajuntament, la major part provingueren de treballadors dependents de la mateixa corporació local. Així, els funcionaris d'Emaya en detectaren 54; els membres de la Policia Local informaren de 25 més; els particulars es queixaren de 24 i, finalment, tres més foren localitzats per membres d'altres negociats. Cort funciona en aquests casos per les denúncies. Si es tracta de solars municipals, el tràmit és molt ràpid, però si la propietat és particular, el procediment s'allarga perquè s'han de complir uns terminis per respectar el procediment administratriu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris