algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

La psicosi fa que 1.500 vadells no tenguin sortida en el mercat illenc

Explotacions de 300 animals perden 120.000 pessetes diàries

Uns 1.500 vedells de les Balears no tenen sortida en el mercat per culpa de la psicosi creada pel mal de les vaques boges. Ahir, els engreixadors de carn bovina associats a Asaja de les Illes mantingueren una llarga reunió per tractar la difícil situació que viu el sector a causa de la dràstica reducció del consum d'aquest producte, justament en una comunitat, la balear, on els vadells que arriben als mercats per ser comercialitzats compleixen totes les garanties sanitàries.

El conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, i la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich, s'incorporaren a la reunió per escoltar les principals demandes dels engreixadors. Com a exemple de la difícil i complicada situació que pateix el sector, el secretari general d'Asaja balear, Gabriel Company, posà com a exemple una explotació bovina de carn que, amb 300 animals, està registrant pèrdues de 120.000 pessetes diàries. Company també destacà que la crisi de les vaques boges no només està afectant els engreixadors de boví, ja que es registra un efecte dòmino i els productors de cereals i de pinsos per al bestiar i els carnissers també viuen una caiguda considerable de les seves vendes.

De la seva banda, el conseller afirmà que s'estan estudiant mesures econòmiques compensatòries al col·lectiu d'engreixadors. Aquestes ajudes, considerades «imprescindibles» per Morro, serien repartides entre la Unió Europa, el Ministeri d'Agricultura i la mateixa Conselleria, amb l'afegit que tindrien en compte el sobrecost de la insularitat. Finalment, Asaja demanà a Morro que faci el possible per donar informació adient a la població, de manera que es puguin restablir els nivells de consum.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris