algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Els consells d'administració del servidor Bitel eren espiats

El dispositu d'escolta es descobrí després d'una inspecció

Durant l'etapa anterior del servidor semipúblic Bitel, els consells d'administració del servidor semipúblic Bitel eren enregistrats. El descobriment de la instal·lació es produí l'any passat, després que el mes de març dimitís el director del servidor, Antoni Villalonga. Aleshores, el nou gerent de l'empresa semipública, nomenat per Telefònica, ordenà una inspecció, que donà com a resultat el descobriment dels cables de micròfon que permetrien enregistrar i escoltar les deliberacions del Consell d'Administració.

Bitel, que està sotmesa a una investigació pel cas del suposat espionatge politicourbanístic, és una empresa participada pel Govern balear, Sa Nostra i Telefònica. En el moment en què es produïren el fets investigats "el readreçament del correu de la Comissió d'Urbanisme cap al gabinet del president Matas", el Consell d'Administració era presidit per l'ara diputada estatal Rosa Estaràs. Altres integrants d'aquest òrgan de direcció eren Margalida Cabrer, Antoni Rami, Javier Cubero, Antoni Ruiz Miñarro i Enrique Adán Acapte.

La informació sobre el dispositiu que permetia l'escolta i l'enregistrament de les deliberacions ha estat facilitada per fonts de l'actual direcció de Bitel, que ignora l'objectiu que podia tenir aquesta instal·lació i que no ha pogut facilitar dades sobre on es podria trobar el material enregistrat. El darrer episodi del cas Bitel es visqué la setmana passada, quan l'exconseller de Medi Ambient Miquel Ramis reconegué davant el jutge que instrueix el cas que era ell qui havia subministrat a Jaume Matas el document de la Comissió d'Urbanisme que exhibí al Parlament balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris