algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Institucions i societat civil volen crear un centre sanitari per a les prostitutes

Per primera vegada es reuneixen per cercar solucions conjuntes a la problemàtica

Les entitats cíviques i les institucions volen impulsar la creació d'un centre específic d'assistència sociosanitària a persones que exerceixen la prostitució, amb especial atenció a les patologies de transmissió sexual. Aquesta és la primera vegada que es parla de la creació d'un centre sanitari especialment adreçat per aquest col·lectiu, tot i que de moment la idea no ha superat la fase de declaració d'intencions. Així mateix, també es considera cabdal oferir suport econòmic a aquelles persones que vulguin abandonar el món de la prostitució i acollir-se a programes d'inserció sociolaboral.

Aquestes són dues de les princiapls conclusions a les quals es va arribar en el decurs de la reunió que varen mantenir a l'Institut Balear de la Dona les entitats i institucions implicades a combatre la prostitució. A la trobada varen participar-hi Maria del Carmen Sanz, cap de gabinet tècnic de Delegació de Govern; Maria Antònia Colom, cap de l'oficina d'estrangers de Delegació de Govern; Antoni Nadal, regidor d'Acció Social de l'Ajuntament de Palma; Rogelio Araujo, director d'Acció Social de l'Ajuntament de Palma; Juan José Ferrando, director de l'àrea de Policia Local de l'Ajuntament de Palma; Guillem Riera, director d'Acció Social del Consell Insular de Mallorca; Salvador Sancho, director d'infermeria de l'Insalud; Rafael Berlanga, delegat de Metges del Món; Kepa Pérez, coordinador de Metges del Món; Marisa Soler, directora d'activitats i servis de Creu Roja; Bàrbara Picornell, de Càritas; Francisca Mas, directora de l'Institut Balear de la Dona; Josep Maria Pomar, director general de Sanitat; Antoni Sancho, director general de Serveis Socials; i Fernando Galán, director general de Treball. Els agents socials també pactaren crear un programa que permeti habilitar places d'acollida per a dones víctimes d'amenaces, coaccions i diferents pràctiques il·legals.

Així mateix, se sol·licitarà a la Delegació de Govern que doni prioritat absoluta a la protecció social de les dones que exerceixen la prostitució i molt especialment a les que ho fan en els carrers de Palma. Les entitats també volen donar suport "cercant compromisos pressupostaris" als diferents programes d'assistència i orientació gestionats per les entitats socials que treballen de manera directa amb el col·lectiu afectat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris