algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

La «Guia dels pobles de Mallorca» descobreix la geografia, la història i la cultura de la vila

Els consellers disposaran a partir d'ara d'una pràctica publicació que resumeix la història, la geografia i els trets més destacats del seu poble. Es tracta de la Guia dels Pobles de Mallorca que en el seu 21è exemplar s'ocupa de Consell. Aquest llibre ha estat editat pel Grup Serra amb la col·laboració del Consell Insular. El nou exemplar de la col·lecció serà presentat avui vespre a partir de les 20'30 hores a la Biblioteca municipal en un acte que tindrà la presència de la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar. També hi serà present el batle, Joan Bibiloni, la directora de Publicitat i Vendes del Grup Serra, Carme Serra i la coordinadora de la col·lecció Margalida Tur.

L'obra que es presentarà ha estat elaborada per Bernat Campins que ha comptat amb la col·laboració de Manel Santana i d'Andreu Josep Villalonga.

El llibre s'enceta amb una petita introducció geogràfica en la qual el municipi destaca per ser un dels més petits de l'Illa i un dels més plans. Després de l'evolució de la població s'explica l'activitat econòmica d'un poble que té una gran tradició agrícola i en especial en el cultiu de la vinya. Han destacat també els oficis artesans com el d'espardenyer o de ganiveter.

En el llibre es proposa la realització de dos itineraris per la vila i per les rodalies. En el primer, ric en descripcions, es fa un especial incís en l'església parroquial de la Nostra senyora de la Visitació com també en els principals casals de la vila. El segon estudia les principals possessions, en què destaca la de Masnou per la seva llarga història, però ressaltant el valor d'altres com Son Lluc, Sa Cabana, Son Pontiró o Son Corcó.

La guia recull les principals dites i rondalles més antigues com ara la dels Dimonis de Mainou. El nou exemplar de la Guia dels Pobles de Mallorca es podrà adquirir a partir de la propera setmana amb les edicions diàries de Diari de Balears i d'Ultima Hora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris