algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Ja són vuit els tests que descarten el mal de les vaques boges a les Balears

El risc de venda de carn infectada és mínim, però les anàlisis es perllongaran 15 anys

88718

Rigo i Buades (a cada extrem) feren ahir una conferència sobre el mal.

T.A.

El risc que carn contaminada pel mal de les vaques boges arribi al consumidor és mínim a tot l'Estat espanyol i que la malaltia sigui transmesa a l'home té, igualment, molt poques o nul·les possibilitats. Aquesta afirmació correspon a Josep Francesc Rigo, coordinador per a la vigilància de les encefalopaties a les Illes Balears de la Conselleria de Sanitat i Consum, que ahir pronuncià la conferència «El mal de les vaques boges» a la sala d'actes de Cas Jai, en el campus de la Universitat de les Illes Balears.

Rigo fou acompanyat per Margalida Buades, cap de secció d'Escorxadors i Indústries Càrniques de la mateixa Conselleria, qui declarà que el laboratori del Ministeri d'Agricultura a Aljete (Madrid) ja ha analitzat vuit exemplars de vaques balears per tal de comprovar la incidència del mal a les Illes. Els resultats de tots els tests ha estat negatiu. Així doncs, la nostra Comunitat continua sense presentar cap exemplar infectat per l'encefalopatia espongiforme bovina, si bé en continuen apareixent a determinades comunitats de l'Estat.

No obstant això, Margalida Buades manifestà que les anàlisis i tests de vaques per tal d'esbrinar una possible incidència de l'encefalopatia continuaran durant els propers 15 anys. Cal recordar que els animals que ara es descobreixen com a malalts s'infectaren fa 4 o 6 anys. De moment, els tests a vaques de les Illes es fan a Aljete, però la Conselleria d'Agricultura i Pesca disposarà en pocs dies d'un laboratori propi on s'efectuaran anàlisis més sistemàtiques al ramat boví balear. Així mateix, està pendent de resolució definitiva (finançament i construcció) el funcionament d'una incineradora dels anomenats MER (material càrnic específic de risc).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris