nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El Govern avança en la defensa de la constitucionalitat de la Llei de consells

Ja han estat presentades les corresponents al·legacions davant l'Alt Tribunal de Madrid

El Govern balear jugarà fort per defensar la seva Llei de consells, i n'ha elaborat una sèrie d'al·legacions, en les quals defensa davant el Tribunal Constitucional la legalitat de la norma, alguns articles de la qual han estat suspesos després del recurs presentat pel Govern central. El president, Francesc Antich, mantingué ahir una reunió amb les presidentes dels Consells Insulars de Menorca i d'Eivissa, Joana Barceló i Pilar Costa, i amb el representant del Consell Insular de Mallorca, Miquel Nadal, per analitzar les esmentades al·legacions.

Des de l'Executiu balear es manté que el recurs d'inconstitucionalitat no té lloc perquè la Llei de consells insulars s'adequa a l'Estatut balear, a la Constitució i a la legislació bàsica de l'Estat. El principal argument que defensava el recurs d'inconstitucionalitat, interposat pel Govern central el passat dia 21 de novembre, és que els governs dels ens locals han d'estar formats per membres electes per sufragi universal.

Per la seva banda, el Govern balear es defensa argumentant que la Constitució en cap moment no qüestiona el fet que els consells insulars són administracions de cadascuna de les illes, configurades directament per l'Estatut d'Autonomia i que per les peculiaritats i distincions que presenten és necessari dotar-les d'una normativa específica. A més s'insisteix que els consells tenen la possibilitat de rebre un nombre important de competències i que l'elecció dels seus membres és directa mitjançant les eleccions autonòmiques. També s'argumenta en la defensa que la legislació bàsica de l'Estat no prohibeix l'existència d'òrgans burocràtics executius i que no existeix cap dubte sobre l'eficàcia del control polític i administratiu dels consells insulars mitjançant els mecanismes que s'han fixat en la pròpia Llei. Amb això s'espera convèncer el Tribunal Constitucional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris