algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

«Substituirem les reixes per persianes, el nostre propòsit és educar el menor»

El director d'Es Pinaret explica les reformes que fan per adaptar-se a la nova Llei

La nova directiva del centre de menors d'Es Pinaret creu que no tindrà problemes per aplicar la nova Llei del menor, que afecta joves de 14 a 18 anys. És més, fan comptes «subtituir les reixes per persianes». Cal recordar que va ser el passat dos de gener quan la Conselleria de Benestar signà un conveni de col·laboració amb l'Associació Grup d'Educadors de Carrer i Treball de Menors (GREC) per a l'execució de les mesures cautelars d'internament, l'execució de mesures d'internament en règim semiobert i tancat i de permenència de cap de setmana.

D'entrada, l'associació GREC es compromet a mantenir a disposició de la Direcció General de Menors dos mòduls o grups educatius amb places per a 8 menors cada un. El cost total d'aquest conveni és de 95 milions. Cal dir que el conveni finalitzarà el 30 de juny del 2001 i que si fos necessari ocupar més places de les 16 concertades, s'obrirà el tercer mòdul amb places per a 6 menors, la qual cosa suposaria l'abonament de 5'3 milions mensual per a aquest grup. En la direcció del centre la Conselleria hi ha col·locat una persona de confiança, Antoni Picornell, que és qui parla de les noves directrius que a partir d'enguany seguirà Es Pinaret. Picornell comenta que amb l'anterior empresa «mancava transparència». És per això que ara no dubten a obrir les portes.

D'entrada, el que s'està fent és reformar dos mòduls que estaven inutilitzats. Es pinten les parets, canvien les portes de les habitacions que abans eren de ferro per altres de fusta, també s'arreglen els banys perquè els joves tenguin més intimitat. Així mateix han tombat dos envans per fer el saló de cada mòdul més gran. El mobiliari s'ha posat nou. Els joves disposaran d'una cuina i una rentadora per poder-se preparar el seu menjar i netejar-se la roba. El centre passarà a tenir 22 places, encara que realment està conveniat per a 26, «si més no l'ideal és tenir de 20 a 24 places com a màxim. Actualment hi ha 8 menors interns», comenta el director.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris