algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Els productors de fruita i verdura volen un carnet d'identitat de la seva oferta

Els venedors al detall pactaran amb ells la pròxima reforma de Mercapalma i el futur del sector

Els venedors al detall i els productors hortofrutícoles mallorquins cerquen una posició d'acord que els beneficiï ambdós per poder ser més competitius. Per aquest motiu representants de la Unió de Pagesos i de Camp Mallorquí s'han reunit amb representants dels mercats de l'Olivar, de Pere Garau i de Santa Catalina, per planejar la propera reforma de Mercapalma i habilitar una zona acordada a les necessitats dels dos col·lectius i la manera de fer més atractiva la compra de verdura i de fruita als mercats municipals.

Una de les iniciatives del sector és la creació d'un carnet d'identitat per als productes agrícoles. Aquesta targeta d'identificació permetria saber al consumidor en tot moment quin és l'origen del producte que consumirà, quin n'ha estat el procés seguit en l'elaboració i els productes emprats sobre la mercaderia fins a la seva arribada al mercat. Aquesta targeta d'identitat podria suposar un gran avanç en la confiança del client envers el producte mallorquí, que és el que interessa potenciar per part dels productors illencs.

Un altre dels aspectes tractats a la cimera és que en aquests moments els productors mallorquins estan venent el seu producte de manera directa als detallistes en una àrea amb molt poques comoditats. Els productors illencs exposen els seus productes en parades escassament cobertes de les inclemències meteorològiques i d'escassa maniobrabilitat per a les furgonetes.

Per això la futura reforma ha d'incloure aixopluc suficient i maniobrabilitat per als detallistes. Molts d'aquests homes arriben a les tres de la matinada a les parades de venda i a l'hivern la situació és molt mala d'aguantar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris