nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El delinqüent perillós ingressat al Pinaret ha sol·licitat «l'habeas corpus»

Manuel G., de 24 anys, considera que el trasllat al centre de menors és inadequat

El delinqüent de 24 anys Manuel G., que ara ha resultat beneficiat per l'aplicació retroactiva de la nova Llei del menor, sol·licità ahir l'habeas corpus davant el Jutjat de Guàrdia, perquè considera que la detenció és il·legal i que se l'ha duit a un lloc inapropiat, així que demana que el posin en llibertat. El jutjat té fins avui a les 15 hores per contestar.

Cal recordar que dissabte, quan Manuel G. sortí de la presó de Palma per ingressar al centre de menors del Pinaret, s'alçà tot un rebombori perquè, a més de tenir 23 anys, està considerat com un delinqüent perillós. Ahir, però, el seu advocat, Jaime Bueno, que anà a visitar-lo al Pinaret, comentà que Manuel G. estava catalogat com a perillós «no pels delictes comesos (23 en total), sinó perquè dins la presó mantenia una actitud reivindicativa. Feia més d'un any que no sortia al pati, els funcionaris no li parlaven, de vegades li tallaven el llum de la cel·la durant 15 minuts. És la direcció de la presó que el considera perillós», sentencià sobre el tema.

Malgrat la bona consideració del seu advocat, al Pinaret Manuel G. no conviu amb la resta d'interns. Era el director del centre, Antoni Picornell, qui es justificava dient que «no el podem mesclar amb els altres. Per la diferència d'edat "l'abril Manuel complirà 24 anys" i també per protegir-los. Manuel té una «fies», això és, una fitxa d'especial seguiment que s'obre als presos considerats perillosos». És per això que en traslladar-lo al Pinaret, la direcció del centre sol·licità a la delegada del Govern, Catalina Cirer, que els enviàs protecció. Ahir, a part dels dos vigilants jurats de Tablisa hi havia dos guàrdies civils.

No obstant aquesta mesura, el director, Antoni Picornell, deixà que el seu advocat el visitàs sense haver-hi vigilància present. També li va permetre que li entregàs un diari i un llibre. «És una persona molt culta, li agrada llegir», apuntà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris