muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

UGT aprofita el relleu de Ricci per demanar la fi de la Fundació Hospital

El sindicat sospita que el desencadenant ha estat el cas de les fuites d'etilè

El sindicat d'UGT valora de manera positiva l'anunci del cessament de Carles Ricci com a gerent de la Fundació Hospital de Manacor. El delegat de prevenció de la UGT i membre del comitè d'empresa del centre hospitalari, Alfonso Pérez, va manifestar que «celebram aquest cessament, malgrat que s'hauria d'haver materialitzat molt més abans».

Així mateix, Pérez va explicar que Carles Ricci «no tenia cap tipus d'interès a solucionar els problemes diaris de l'Hospital i estava enfrontat amb els treballadors». Segons el delegat de prevenció, el desencadenant del cessament de Ricci ha estat «el litigi obert arran de les fugues d'òxid d'etilè. En aquest sentit, cal recordar que UGT va interposar una querella criminal contra Ricci, el qual va declarar el passat 20 de desembre. En el decurs de la compareixença davant el jutge, Ricci va explicar que no havien existit fugues, sinó el despreniment de petites partícules que de per si aboca el sistema d'esterilització, i per aquesta raó roman aïllat de qualsevol contacte. Ricci va fer especial esment que cap treballador no havia estat afectat per l'òxid d'etilè.

El substitut de Ricci serà el metge menorquí Federico Àlvarez Vinent, que ha estat director gerent de l'Insalud a Menorca des del mes de juliol de 1999. Envers el cessament, Pérez afirmà que UGT «accepta el nou nomenament». Segons UGT, el caràcter urgent de la substitució demostra que «qui va confiar en Ricci, s'equivocà».

El representant d'UGT espera que amb Àlvarez Vinent, «s'obri una etapa de diàleg» entre la direcció i els treballadors i aprofità per llançar una crida al Govern balear, i en concret a la consellera Aina Salom, perquè «l'Hospital deixi de gestionar-se a manera de fundació». Segons Pérez, aquest sistema de gestió «no té sentit si tenim en compte que fou el PP el que apostà per les fundacions, i que ara els conservadors des del Govern central estan deixant en mans de les comunitats autònomes la gestió dels hospitals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris