algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Els pilots d'Ibèria estudiarien una oferta d'accions per deixar comprar Air Europa

Rebutgen crear un escalafó paral·lel amb els seus col·legues de la companyia privada

Els pilots de la companyia aèria Ibèria estudiarien una oferta d'accions de l'aerolínia com a contrapartida que aixequin el seu bloqueig a l'adquisició d'Air Europa. Així ho varen assegurar a aquest diari fonts del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA). Aquest tipus d'ofertes ha solucionat altres conflictes entre el sindicat i la direcció de la companyia, com ara vagues. Segons les fonts consultades, «el Sindicat de Pilots ens oposam a l'adquisició d'Air Europa perquè la integració dels pilots de la companyia privada violaria el nostre conveni col·lectiu».

El conveni col·lectiu de la companyia, segons varen recordar les fonts, prega que «qualsevol pilot que s'incorpori a la companyia haurà de passar primer un examen i, en qualsevol cas, la seva integració es realitzarà per la coa de l'escalafó dels pilots d'Ibèria». Aquesta clàusula impedeix, de facto, l'adquisició d'Air Europa per part d'Ibèria si no és que la companyia amb participació pública, presidida per Xabier Irala, acomiada els pilots d'Air Europa, amb les indemnitzacions corresponents, o que aquests acceptin degradar-se a la coa de l'escalafó de pilots d'Ibèria, cosa improbable.

Les fonts asseguraren que «rebutjam l'oferta d'acceptar la creació d'un escalafó paral·lel». Així i tot, hagueren de reconèixer que encara que «no acceptarem contrapartides», sí que «estudiaríem una oferta d'accions a canvi de permetre l'adquisició d'Air Europa». L'absorció d'Air Europa per Ibèria podria tancar-se amb l'entrega d'un 10 per cent del capital de l'aerolínia de bandera més una quantitat de 5.000 milions de pessetes, amb la qual cosa els socis d'Air Europa, entre els quals hi ha el seu president, Juan José Hidalgo, passarien a ser els principals accionistes privats d'Ibèria, juntament amb els de Caja Madrid. Les converses es troben molt avançades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris