algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

L'església de Sant Bartomeu tindrà a la fi la categoria de Bé d'Interès Cultural

El Consell ha encetat els tràmits d'aquest expedient després d'uns deu anys

L'església parroquial de Sant Bartomeu de Montuïri, erigida el segle XVI, serà elevada a la consideració de Bé d'Interès Cultural (BIC) en el període d'un any. La Comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca va aprovar el 21 de desembre passat incoar expedient de Bé d'Interès Cultural per al temple de Montuïri, juntament amb l'església parroquial de Santa Maria de Sineu. Ambdós conjunts arquitectònics tenen una enorme vàlua històrica i artística dins del patrimoni eclesiàstic.

La declaració BIC de l'església de Montuïri representa «un retorn, després d'una desena d'anys, a la filosofia de les declaracions BIC en favor de determinats immobles que són patrimoni de l'Església», ha manifestat Miquel Barceló, cap responsable de l'àrea de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca. L'obtenció de la categoria de Bé d'Interès Cultural per a la parròquia de Sant Bartomeu suposarà un major grau de protecció. En aquest sentit, Barceló ha explicat que «la preservació del temple no afecta únicament el conjunt immoble, sinó també tots els elements mobiliaris de l'interior de l'edifici religiós, com ara els retaules. La protecció dels elements litúrgics que ornamenten l'església, representa una vertadera passa endavant cap al control directe de tot aquell conjunt de peces artístiques que tradicionalment han restat en l'oblit i, la majoria d'ocasions, sense catalogar», ha apuntat Barceló.

El responsable de Patrimoni ha afegit que «la declaració de Bé d'Interès Cultural significa una protecció integral de tot el conjunt de Sant Bartomeu de Montuïri. De fet, és la primera vegada que l'inventari contempla una descripció exhaustiva dels retaules». Des de l'Ajuntament de Montuïri, així com també des de la rectoria, s'ha vist amb molt bons ulls la declaració de BIC per a la parròquia, perquè han coincidit a manifestar que el conjunt del poble de Montuïri no es pot entendre sense el conjunt arquitectònic del temple de Sant Bartomeu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris