Una xarxa de sèquies construïdes possiblement en temps de l'ocupació romana i després aprofitades i reformades pels àrabs es podran reutilitzar per reconduir l'aigua procedent de la depuradora, que ja gaudeix del tractament terciari, per regar els camps.
Al municipi de Capdepera existeixen deu comunitats de regants: can Mora o la bassa de can Felunyes, can Lluquet, can Baladre, can Massanet, es Clotet, na Marxande, el Clorenell, can Deia, bassa Martina i la Torre. Aquestes comunitats de regants disposen d'una infraestructura molt antiga que ha estat utilitzada pels pagesos fins fa uns 50 anys, època en què l'agricultura va començar a decaure.
Aquestes sèquies «podrien ser procedents de l'època romana, encara que durant la història han estat utilitzades i segurament reformades pels àrabs durant la seva ocupació», comentà l'arxivera municipal, Maria Massanet. Una de les primeres xarxes que es posaran en funcionament serà la de can Mora o la bassa de can Felunyes.
Allà hi passa el torrent i també encara existeix la bassa on abans es dipositava l'aigua que després servia per subministrar el reguiu als camps de la zona. Actualment, aquestes sèquies es troben en mal estat, algunes estan condemnades i fora d'ús. Les herbes obstrueixen les canalitzacions i la posada en funcionament d'aquestes infraestructures agràries sembla difícil.