muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'Ajuntament consent un abocador il·legal d'enderrocs en sòl rústic

Urbanisme diu que no ho pot aturar perquè el Govern no dóna cap alternativa

71714

El portaveu del PSM, Antoni Alorda, es queixa fort que l'abocador fa anys que funciona sense cap control municipal.

T.G.

L'Ajuntament d'Inca consent des de fa anys el funcionament d'un abocador gegant d'enderrocs en sòl rústic que no disposa de cap tipus de permís legal. Així ho ha reconegut el regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, arran d'una denúncia pública efectuada pel grup del PSM sobre la irregular situació d'aquestes instal·lacions, ubicades just a la vora del terme municipal de Sencelles.

Els nacionalistes mitjançant el seu portaveu, Antoni Alorda, es queixen precisament de la magnitud que ha agafat l'abocador que s'ha convertit en una autèntica muntanya que es pot veure de lluny. A més, exposen que fins ara l'activitat ha funcionat sense cap tipus de control municipal, per la qual cosa no hi ha garanties que s'hagi fet de la manera correcta.

Antoni Alorda ha indicat que sembla que s'hi han abocat voluminosos, si bé baix de tota la muntanya de materials no se sap si hi han abocat ferralla o objectes que puguin ser contaminants. De fet, a les voreres de l'abocador es poden observar electrodomèstics vells i d'altres residus.

Per la seva banda, Bartomeu Seguí ha explicat que l'Ajuntament no té, per ara la més mínima intenció de tancar aquesta activitat i que ni tan sols pot fer-ho. Per defensar aquests arguments, Seguí s'empara en el fet que «el Pla de Residus del Govern balear no aporta per ara cap solució alternativa per a aquest tipus d'abocadors i les empreses de construcció es troben estretes».

De fet, Seguí compara aquesta situació amb la dels cementeris de cotxes en sòl rústic. «A algun lloc s'han de dur tots aquestes restes. Aquest és un problema comú a molts municipis i ja és ben hora que la Conselleria de Medi Ambient fixi uns indrets on es poden dur aquestes restes», sentencià Seguí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris