muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Els tallers d'Estel de Llevant, una via de sortida per als malalts mentals

La Unitat de Rehabilitació obrirà les seves portes ben aviat a Manacor

«Mai no havia rigut en la meva vida, però ara quan som aquí sempre ric». Aquesta és la frase que recull el sentiment d'una persona que ha patit molt, una persona que té la malaltia de l'esquizofrènia, però que ara no té por d'expressar tot el que sent i pensa. En Salvador, és com tants d'altres, un home que ha vist com la seva patologia mental s'ha anat estabilitzant gràcies a la participació als tallers i activitats que organitza l'associació de malalts mentals Estel de Llevant a Manacor.

Salvador, com també altres persones amb patologies mentals d'arreu de la comarca, veuran més llum ben aviat gràcies a la posada en funcionament de la Unitat de Rehabilitació Comunitària, també coneguda com a Centre de Dia per a malalts mentals a Manacor. D'aquesta manera, un equip tècnic integrat per un metge psiquiatre, un psicòleg, infermers i treballadors socials, impartiran teràpia als pacients estabilitzats. El suport dels tècnics es veurà completat amb la realització de tallers i activitats coordinats per un col·lectiu de voluntaris de l'associació Estel de Llevant.

A l'espera que la Unitat de Rehabilitació Comunitària, que depèn de la Conselleria de Salut, entri en funcionament, Estel de Llevant ja realitza un seguit de tallers. Totes les persones amb algun tipus de malaltia mental poden participar dels tallers de teràpia de grup, alfabetització, expressió corporal i oral, cordar cadires i gimnàstica suau. Aquests cursos són impartits per un total de 14 monitors voluntaris durant cada dia de la setmana els horabaixes al nou local de l'associació, via Portugal, 54 de Manacor.

El passat divendres, tocava el taller de cordar cadires. Dues monitores expliquen als alumnes l'art d'entrellaçar les cordes per fer-ne el seient. Tots escolten i després comencen aquesta labor tan artesana. Fins i tot, un dels assistents mostra una de les cadires que ja ha cordat. «Tot plegat és una vàlvula de sortida. Si no participàssim dels tallers, estaríem sols, tirats al sofà i veient la televisió», manifesta un dels malalts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris