algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Els hotelers i Medi Ambient s'oposen a l'explotació petroliera de la Mediterrània

Consideren que és un desastre actuar en una zona tan poblada i castigada

Els hotelers de Mallorca i la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear s'oposen de manera frontal a l'explotació petroliera de la Mediterrània Occidental. Un portaveu de la Federació Hotelera de Mallorca va explicar que «causaria alarma que en una àrea de la Mediterrània es fes una explotació d'aquest tipus, més que res pels greus perills que es poden derivar de l'explotació».

Els hotelers asseguraren que, tot i que no es coneix l'estadística de sinistres a les plataformes de zones com ara la mar del Nord, «creim que és una idea descabdellada instal·lar plataformes al mig de la Mediterrània occidental i, sobretot, tan a prop de zones turístiques com són la nostra Comunitat o Còrsega i Sardenya».

Per la seva banda, la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va explicar a Diari de Balears que «ens hem d'oposar frontalment a una possible explotació petroliera de la Mediterrània occidental, una mar prou fràgil com per voler a damunt fer-hi explotacions. Nosaltres pensam que aquesta mar no s'hauria de pressionar més».

Rosselló va destacar que en aquests moments es pateix el tràfic de petroliers més intens del món i que «les extraccions petrolieres i el fet que es pensi en nous jaciments no són res més que una confirmació que no s'estan complint els acords de la cimera de Kiotto, que indiquen que s'han de posar messions per una política d'energies renovables».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris