muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Matas espera que el Govern balear expropiï per iniciar sa Costera

El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, va assegurar ahir que el seu departament està disposat a intercedir davant la UE per tal que Mallorca disposi d'una incineradora per a despulles animals. No obstant això, el titular del Ministeri de Medi Ambient també precisà que la seva intervenció només podrà tenir lloc en el cas que es respecti la legalitat vigent. Aquestes afirmacions foren realitzades en el Parlament baler durant l'entrega, per part del seu president, Maximilià Morales, de les medalles als diputats que han renunciat al seu escó durant la present legislatiura, entre els quals es troba el mateix Matas.

A requeriment dels periodistes, Jaume Matas es referí també a la seva proposta per construir noves dessaladores, i manifestà que «desgraciadament» encara està a l'espera d'una contesta del Govern balear al respecte. El ministre explicà que en aquests moments ja ha entrat en vigor la Llei de pressuposts que declara d'interès públic les intervencions de l'Estat a les Balears en matèria d'aigua. «Aquesta llei ja està en vigor, de manera que ara el Ministeri està en disposició de finançar les obres de dessalació que el Govern vulgui», va assenyalar. Matas afegí que el Govern només finançarà aquelles dessaladores que el Govern balear desitgi construir.

Continuant amb el tema de l'aigua, assegurà que Madrid està a l'espera de les expropiacions de terrenys per part del Govern balear per iniciar les obres de sa Costera. Així, va assenyalar que ara només hi falta que el Govern iniciï l'expropiació d'aquells terrenys per remetre'ls després al Ministeri. A partir d'aquest moment, es podran iniciar les obres. Matas afegí que, en tot cas, els 7.000 milions que costarà el transvasament ja estan pressupostats, per la qual cosa l'obra necessàriament es farà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris