algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Els usuaris del tren es rebel·len contra la recent pujada de tarifes

Un grup de persones enceta una recollida de firmes contra els preus

La recent pujada de tarifes aplicada pels Serveis Ferroviaris de Mallorca no ha caigut gens bé entre els usuaris habituals del tren. Tant és així que una quarantena de persones s'han rebel·lat i han decidit emprendre accions reivindicatives per fer tornar enrere els preus dels bitllets. Amb aquesta finalitat s'ha encetat una campanya de recollida de firmes per reclamar que, si s'aplica cap increment als preus, aquests no superin l'IPC.

Els promotors d'aquesta iniciativa són un grup de persones que habitualment utilitzen el tren per anar a fer feina i que coincideixen sovint. Dos dels membres del col·lectiu, Guillem Ramis, de Santa Maria, i David Abril, d'Inca, explicaren que «la idea d'actuar sorgí després de detectar el fort descontentament que hi havia entre la gent que agafa el tren cada dia». Ramis i Abril afirmen que en cap cas la campanya no va dirigida contra el tren, que defensen com a mitjà de transport ecològic i barat que hauria de ser, però sí que dirigeixen les seves crítiques contra el deficitari servei que es dóna als usuaris.

Així recorden el deficient estat en què es troben bona part de les estacions de la línia, que ara estan tancades. També expliquen que no es pot comprar cap abonament ni tiquet en aquestes estacions i que no hi ha cap servei d'informació. A més, recorden «els retards i el mal funcionament dels darrers mesos, l'estretor dels vagons a les hores punta i la manca de freqüències raonables, per la qual cosa consideren que la pujada de tarifes és una befa als usuaris habituals del tren». En aquesta línia, pensen que s'haurien d'estudiar nous sistemes d'abonament per afavorir els usuaris habituals d'aquest transport, creant abonaments mensuals o anuals com es fa en altres ciutats espanyoles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris