nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El Ministeri de Medi Ambient aprova l'avaluació d'impacte de sa Costera

Limita les captacions del torrent Major i garanteix l'abastiment de Sóller i de Bunyola

El Ministeri de Medi Ambient, dirigit per Jaume Matas, ha aprovat la declaració d'impacte ambiental del projecte de transvasament de sa Costera, la qual cosa significa una passa endavant en els tràmits administratius per arribar a la contractació i a l'execució de l'obra.

El projecte està inclòs, amb un pressupost d'uns 7.000 milions de pessetes, en el pla hidrològic balear, pendent d'aprovació per part del Consell de Ministres després de rebre el vistiplau del Consell Nacional de l'Aigua. Segons afirmà el mateix Matas durant una visita a Palma el desembre passat, el pla hidrològic podria ser aprovat els propers mesos. Cal recordar que el transvasament de sa Costera també està inclòs en el conveni hidrològic, que recull un seguit d'actuacions hidràuliques considerades urgents.

En la declaració d'impacte ambiental es recullen les al·legacions presentades per diversos col·lectius, entitats i particulars, i a més s'hi detallen les modificacions recomanades per la Direcció de Qualitat i Avaluació Ambiental i acceptades per la Direcció General d'Obres Hidràuliques, ambdues del mateix Ministeri.

La modificació fonamental que recull el departament de Jaume Matas consisteix a condicionar la captació d'aigua del torrent Major de Sóller a l'existència de cabals sobrants. Així, un dispositiu automàtic tancarà l'esmentada captació quan la sortida d'aigua en el tram final del torrent sigui inexistent. A més, es manté el cabal ecològic necessari per a la conservació de l'hàbitat de sa Costera i es garanteixen les aportacions necessàries per a l'abastiment de Sóller i de Bunyola.

La Conselleria de Medi Ambient ha expressat la seva satisfacció per la decisió del Ministeri, «llargament esperada i reiteradament sol·licitada». Ara toca a la Conselleria agilitar al màxim els tràmits per disposar dels terrenys necessaris per executar l'obra en el termini més breu possible, tenint en compte que, per realitzar les expropiacions que calguin, el Ministeri haurà de tenir aprovat el projecte definitiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris