nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Les Balears tanquen el 2000 amb una pujada de l'IPC del 3'8%

La davallada de sis dècimes de punt del preu de l'habitatge i el 0'7% de baixada del de combustibles, així com també les escasses pujades en la resta de capítols de l'IPC han permès mantenir els preus estables i tancar l'any 2000 amb una inflació acumulada a la Comunitat del 3'8%, dues dècimes per davall de la mitjana estatal.

És la primera vegada des de l'any 1993 que l'IPC s'ha situat per davall de la mitjana estatal després d'aquesta «inesperada contenció de desembre», segons fonts de la Conselleria d'Economia del Govern balear. Aquesta contenció és inesperada pel fet que els anys anteriors s'havia produït un increment mitjà de quatre dècimes dels preus.

Les mateixes fonts asseguren, quant a la disminució de sis dècimes en l'apartat de despeses de comunitat, calefacció, enllumenat i aigua, que aquest fet es deriva del bon comportament dels carburants i de les temperatures suaus del mes de desembre, que pel fet d'haver contingut el consum han suavitzat l'aplicació tradicional de tarifes progressives.

S'ha de destacar que el darrer mes de l'any, el capítol d'alimentació va experimentar una pujada del 0'6%, mentre que el de vestit va pujar un 0'1 per cent i el parament de la llar un 0'2%. El preu de les medicines es va mantenir estable el desembre a les Balears, mentre que l'apartat de cultura va pujar un 0'3% i el capítol d'«altres» un 0'4%, sempre segons l'estadística de l'INE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris