muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Detingut a Palma un guàrdia civil implicat en la «tracta de blanques»

Una parella colombiana també ha estat arrestada en relació al cas

Tres persones han estat detingudes a Palma per funcionaris del Cos Nacional de Policia per la seva suposada implicació en les activitats il·legals d'una xarxa internacional de tracta de blanques. Segons les primeres informacions, entre els arrestats s'hi troba Juan Ll., un guàrdia civil destinat a la Comandància de Palma, i una parella de ciutadans colombians.

La investigació policíaca, portada a terme pel grup de Delinqüència Organitzada d'Udyco, començà fa un temps arran de sengles denúncies interposades per dues ciutadanes colombianes que suposadament eren víctimes de l'activitat il·legal de l'organització. Segons les dones, des que arribaren a Palma, gràcies a un contacte de Colòmbia, no han deixat de rebre amenaces, pressions i insults pel tema econòmic.

Segons referiren les denunciants a l'autoritat judicial i a la Policia, arribaren a Mallorca gràcies a un compatriota que les va convèncer que si es prostituïen amb la xarxa en el territori espanyol podrien aconseguir grans beneficis. Les condicions del viatge eren que les dones pagarien 500.000 pessetes a l'organització per les despeses i la xarxa els aconseguia els bitllets d'anada i tornada.

La realitat, emperò, va ser ben diferent ja que a les dones les prengueren els bitllets de tornada i les tancaren a una casa on varen ser sotmeses a tot tipus d'amenaces. Les denunciants varen ser rebudes pel guàrdia civil a Son Sant Joan. Aquest les traslladà fins al seu domicili i allà digué que les despeses ascendien a un milió i mig per cap i que si no pagaven l'organització les mataria a elles i als seus familiars colombians.

Dies després les dones entraren a treballar a un local de Palma i arribaren a pagar amb els seus serveis un total de 800.000 pessetes. La situació es perllongà fins que decidiren interposar la denúncia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris