algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

El poble veu amb bons ulls la idea de l'obreria per patentar els dimonis

La gent considera que s'ha de preservar la imatge com a patrimoni cultural popular

El poble d'Artà ha rebut amb bons ulls la iniciativa de l'obreria per patentar la imatge dels dos dimonis del poble. Cal dir que els dos obrers, Miquel Cursach i Pere Pep Gil van creure que era necessari crear el copyright de la imatge dels dos dimonis per preservar el patrimoni cultural popular d'Artà ja que s'adonaren que fins i tot a l'estranger hi havia objectes i llibres en què s'havia estampat la cara dels dos dimonis, «ells són una de les coses que més s'aprecien a Artà, juntament amb sant Antoni, és clar. La gent s'hi identifica, és una cosa molt nostra i no podem permetre que gent de fora en faci un ús abusiu».

Diari de Balears ha volgut consultar amb els mateixos artanencs per saber-ne l'opinió davant aquesta curiosa iniciativa i tots els enquestats consideraren que la idea no podia ser millor. Margalida Torres creu que «és molt positiu que s'hagi pensat a fer això, els dimonis són molt nostres i nostres ens els sentim, estic totalment d'acord amb la iniciativa de l'obreria». Francina Aina Ginard assegura que és una idea perfecta, no es podia pensar una manera millor per preservar allò que tenim i no permetre que els externs se'n puguin aprofitar».

Jaume Joan per la seva banda diu que «això s'hauria d'haver fet abans, a mi em sembla perfecte, fins i tot pens que hi podria haver iniciatives per patentar la tonada de Sant Antoni d'Art que també és única a tot Mallorca». Jaume Febrer creu que està molt ben pensat, la festa de Sant Antoni és la que més es viu al poble i els dimonis en són una de les parts més importants». Maria Joana Mestre considera que la iniciativa que ha tengut l'obreria de Sant Antoni «és molt bona, no podia ser millor ja que aquests dimonis són ben nostres, del poble d'Artà i n'hem de preservar la imatge».

Carmen Corraliza assegura que n'està ben contenta, «els artanencs ens identificam amb la imatge dels dimonis i es normal que els volguem per a nosaltres». La festa de Sant Antoni és com afirmen i reafirmen els artanencs «nostra i ben nostra», de fet, una de les gloses més entonades és aquella que diu: «ni murero ni pobler, Sant Antoni és artanenc».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris