muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La reforma de les escales de la plaça Major començarà a final de mes

La duració de les obres, amb un cost de 153 milions, serà de tres mesos

Les obres de rehabilitació de les escales de la paça Major començaran passades les festes de Sant Sebastià, el dia 22 de gener, i tindran un termini d'execució de tres mesos. Serà la primera vegada que el conjunt d'aquestes escales sofreix una modificació des que foren construïes.

Aquestes obres, que compten amb un pressupost de 153 milions de pessetes, consistiran principalment en la remodelació de les escales que comuniquen el final de la Rambla amb les galeries comercials i la plaça Major. Com actuació important destaca la construcció d'una escala central amb entrada directa a les galeries comercials i la instal·lació d'una rampa per a minusvàlids connctada a un ascensor que pujarà fins a la plaça. D'aquesta manera, els ciutadans que véguin per les rambles no s'hauran de desviar cap als laterals per pujar cap a la plaça Major sinó que ho podran fer per les escales centrals. D'aquesta manera, el projecte servirà per reordenar la comunicació per als vianants entre els carrers de la Riera, la Rambla i la costa de la Pols.

D'altra banda, se substituiran les balconades de pedra per unes altres de vidre per oferir una visió de les escales més estètica que ara i menys agressiva. Totes aquestes reformes no afectaran la circulació de trànsit, assegurà ahir el tinent de batle d'Urbanisme, Rafel Vidal. La reforma exterior forma part del projecte global per modernitzar les galeries de la plaça Major. La rehabilitació interior, ja finalitzada, ha costat uns 347 milions de pessetes, dels quals l'Ajuntament ha aportat cent milions i la mateixa quantitat el Govern balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris