nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Els tècnics de Fodesma recuperen l'estructura subterrània del Palau

Les obres de restauració començaren dilluns i ja s'han obtingut els primers fruits

Els tècnics de Fodesma que han començat a treballar en la restauració de la torre del Palau han descobert una possible connexió entre dos soterranis de l'antic Palau de Manacor. Segons han explicat els quatre treballadors, Martí, Miquel, Maria i Teresa, «ens van dir que possiblement el soterrani de la torre connectava amb el de la resta de l'antic edifici i per això hem començat a picar la paret, on segurament s'obrirà una porta o un passadís ja que ens havien dit que la paret feina només 70 centímetres tot i que ja duim més d'un metre i mig picat. De tota manera, és segur que hi ha la connexió perquè quan férem sonar la paret, feia renou de buit».

Per dur a terme la restauració, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell, va signar un conveni de col·laboració amb el batle de Manacor, Miquel Riera (ALM), ja que serà el Consell de Mallorca qui s'encarregui de finançar les obres de restauració juntament amb l'Ajuntament de Manacor, que donarà uns tres milions de pessetes en concepte dels materials per executar la feina. L'emblemàtic edifici, ubicat en el cor de la ciutat, serà objecte d'una profunda restauració «per treure a la llum la vertadera fisonomia d'quest tresor manacorí», segons deia Maria Antònia Vadell, el dia de la firma del conveni.

La restauració constarà de dues fases, la primera de les quals, que va començar dilluns, se centra en l'apuntalament de la torre i el reforç dels bastiments estructurals a tot el perímetre i alçada de l'edifici així com el repic de les parets per trobar els vestigis de l'estructura original que ha quedat totalment amagada per les diferents modificacions que ha patit l'edifici. La segona fase se centrarà més en les obres de recuperació i restauració de l'edifici. A mesura que les obres avancin, es duran a terme un seguit de prospeccions de reconeixement als murs interiors i exteriors, com també a les cantonades, als fonaments i al sòl.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris