muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'acte institucional del 700è aniversari va retre homenatge a batles i regidors

Llorenç Bujosa, vicedegà de Dret de Salamanca lloà la tasca dels jutges de pau

El poble de Campos va retre ahir, en el dia de la festivitat del seu patró Sant Julià, un emotiu homenatge de reconeixement a la tasca política i administrativa dels batles, regidors, secretaris i jutges de pau de la història recent del municipi campaner. L'acte institucional representa la cloenda de tot un any de celebracions dedicades a la remembrança dels orígens de la fundació de la vila ara fa 700 anys pel rei en Jaume II.

Un parell de centenars de veïns de Campos ompliren cap a les 11:00 hores d'ahir matí l'Auditòrium de la localitat per ser testimonis del reconeixement a tot un conjunt de campaners que d'alguna manera o l'altra han marcat els esdeveniments polítics dels darrers cent anys. Així, l'Ajuntament va lliurar un escut d'argent a cada un dels batles, regidors, secretaris i jutges de pau. El grup dels homenatjats més nombrós fou el dels regidors, devers uns cinquantena d'edils de la corporació municipal reberen l'escut amb la figura gravada de l'ós, iconografia heràldica del municipi de Campos.

El parlament de l'acte institucional va ser a càrrec de Llorenç Bujosa, el vicedegà de la Facultat de Dret de la Universitat de Salamanca, un discurs que va convidar a la reflexió del públic present a la celebració. Bujosa va fer esment a Campos com una «terra d'integració» en el passat, en el present i en mires de futur. Envers el passat històric, el vicedegà va explicar que «aquest mirar cap enrere ha de servir per superar les limitacions».

Emperò, Bujosa va elaborar un discurs no exempt de crítiques envers l'actual situació política i econòmica del municipi: «la riquesa i l'abundància ens ha tocat massa indirectament, ja que el Govern central i autonòmic haurien d'haver concedit més contraprestacions». En aquest sentit, va afegir que «els nostres governants han hagut de lluitar contra un seguit d'adversitats. Per això, tenen una gran mèrit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris