algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Govern haurà de tornar 456 milions a Brussel·les dels fons de formació

Grosske diu que «el responsable polític de les irregularitats té nom i llinatges, el Partit Popular»

El conseller de Treball i Formació, Eberhard Grosske, i el seu equip en aquesta darrera matèria varen fer ahir públic un informe de la Direcció General d'Ocupació i Afers Socials de la Comissió Europea que assenyala que el Govern balear haurà de tornar 456.845.607 pessetes que s'havien fet servir per finançar els cursos de formació prevists pel Fons Social Europeu entre el 1994 i 1999.

La quantitat va ser imputada pel Codefoc com a despeses d'administració quan no corresponien a aquest concepte, segons l'informe realitzat arran d'una auditoria del Fons Social Europeu. Segons assenyala l'auditoria, la major part de l'ús irregular dels fons es va destinar a la contractació «de prestacions d'assistència tècnica» a través de contractes eventuals per cobrir tasques que havien de fer funcionaris de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Respecte d'això, Grosske va assenyalar que de les irregularitats que es puguin trobar en el programa operatiu anterior (del 1994 al 1999) «hi ha un responsable polític amb nom i llinatges que és el Partit Popular, naturalment, com a gestors de l'administració anterior».

Dels responsables directes de les irregularitats, els operadors de formació, va assegurar que en «donaré la llista en la intervenció que faré d'aquí a un mes i mig al Parlament per tractar el tema, ja que crec que és l'òrgan que primer ha de tenir coneixement de les auditories realitzades».

Fins ahir s'havien fet nou auditories d'entre les quasi 40 que s'han de fer.
Segons va recordar el conseller, a pesar que en principi s'hauran de retornar aquests 456 milions de pessetes, «hem presentat un recurs contra la devolució per no perdre aquesta quantitat de doblers».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris