algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Asaja critica el Govern «perquè no té una política agrícola global i a llarg termini»

El president, Fernando Dameto, denuncia «la manca de mesures esperançadores»

El president d'Asaja balear, Fernando Dameto, criticà el Govern del Pacte de Progrés per «la manca de política global i a llarg termini respecte de l'agricultura i de la ramaderia de les Illes».

Dameto reconegué que el conseller del sector, Mateu Morro, ha sabut reaccionar i donar resposta a problemes puntuals i concrets que han aparegut des que substituí Joan Mayol al capdavant del departament d'Agricultura i Pesca, com puguin ser les ajudes pels efectes de la sequera i les mesures contra el mal de la llengua blava. Afegí, emperò, que «el Govern no demostra mesures ni fets que aportin il·lusió i esperança als professionals del camp».

El màxim responsable d'Asaja balear va fer aquestes declaracions després de la presentació de la nova junta directiva de l'entitat davant el president de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, qui fou acompanyat pel conseller Morro i pel director general de Presidència, Pere Fullana.

A més de l'acte de presentació, tots els assistents mantingueren una breu reunió (poc més de mitja hora) durant la qual s'exposaren els principals problemes de l'agricultura illenca. Fernando Dameto demanà «el suport social i polític a un sector que compleix una funció mediambiental fonamental, però, de moment, les explotacions són abandonades i les persones que es dediquen a les tasques del camp són cada vegada menys nombroses i més majors. La societat ha de compensar la baixa renda dels agricultors perquè aquests no poden assumir els costs i les despeses de la seva activitat, especialment després d'un any 2000 amb grans pèrdues per la sequera i les malalties, la qual cosa ha intensificat els abandonaments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris