algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El Col·legi d'Advocats diu que la Llei no minva la pressió dels jutjats

Cada jutge atén uns 700 casos anuals que es volen rebaixar a 650

El Govern central pot haver «confiat massa» en el decrement de gestió que suposaran els nous processos monitoris per la via civil, segons el degà del Col·legi d'advocats a les Illes, Llorenç Ros; aquest sistema en què els demandants no hauran de menester advocats ni procuradors per plantejar un plet, quan es prova l'existència d'un deute, ha estat copiat de països com Itàlia i Alemanya i "en teoria" hauria de davallar la pressió un 30 per cent, segons els càlculs que s'han emprat per imposar aquesta casta de processos.

Però «no tots els processos són monitoris», recorda el misser; molts d'ells «fan feredat» als jutjats per la feina que suposen. A més, aquest sistema nou pot ser contraproduent si no és dotat amb partides concretes per construir més sales amb jutges i funcionaris: així ho valora Llorenç Ros, que "com no" augura el col·lapse dels jutjats per la manca de finançament amb què arriba la renovació de la Llei.

Això no obstant, Ros afirma que el nou text per a l'enjudiciament civil suposa un «canvi de mentalitat» més que «necessari» per a una llei obsoleta, amb més de cent anys. El problema apuntat des del Col·legi és que cada jutge s'ocupa actualment de just uns 700 casos anuals, gràcies a una situació econòmica favorable (en moments menys tranquils, aquesta pressió s'ha incrementat en 100 casos), mentre que les previsions del Govern central limiten la xifra anual a 650. «Això és inviable», diu Llorenç Ros, tot insistint en la bondat del text.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris