algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Darrera sessió de l'històric cine Moderno

La que fou cèntrica sala de projeccions de Santa Catalina serà substituïda per un bloc de pisos

Els darrers anys escrivien la crònica d'una mort anunciada. El Cine Moderno de la barriada de Santa Catalina era víctima d'un lamentable estat d'abandonament que el temps no perdonava. Per a ell no hi havia esperança o bé no se n'ha sabut trobar. Aquests dies, ja quasi del tot esbucat, suposen el colofó a gairebé un segle d'història que s'inicià el 1919 amb la inauguració de la sala de projeccions.

Ara, el seu futur immediat passa per enterrar les vivències d'un temps, avui encara vist amb nostàlgia per molts, per donar pas a un de tants blocs de pisos de fins a quatre altures que vesteixen els carrers de Palma. Segons els seus propietaris, «amb el temps l'edifici havia perdut la seva raó de ser» i ara es vol treure la màxima sortida econòmica al solar del carrer de la Fàbrica.

La manca de rendibilitat provocada per la impossibilitat de competir amb els cinemes de diverses sales i els constants avanços tècnics dugueren al tancament d'aquest cinema el 1987. Aquesta actuació no fou aïllada. onjuntament amb el Moderno, la resta de cines de barriada que hi havia a Palma tancaren progressivament a partir dels anys seixanta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris