muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Es crearà el «copyright» dels dimonis per conservar el patrimoni popular

Les cares d'una de les festes més populars del poble eren objecte de moltes còpies

Preservar el patrimoni cultural i la tradició del poble és el principal objectiu que s'ha plantejat a l'hora de promoure la creació del copyright o dret d'imatge de les cares dels dimonis d'Artà. Resulta que els encarregats de conservar i preservar les peces fonamentals de la festa, els coneguts com a obrers dins la tradició medieval que es conserva en aquesta diada, s'adonaren que la imatge dels dos dimonis s'utilitzava per estampar tot tipus d'objectes tant aquí com a l'estranger.

«És per això que decidírem promoure la creació del copyright, perquè no volíem que es fes un abús de la imatge dels dos dimonis que es podia trobar estampada en tassons o puzzles, entre altres coses. Per això consultàrem amb el batle i altres regidors de l'Ajuntament que digueren que la idea era bona i viable», explicaren Miquel Ginard Gili i Pere Pep Gil, els dos obrers de la festa a Artà.

Per la seva banda, Josep Silva (PSOE), primer tinent de batle de l'Ajuntament d'Artà, manifestà que «la iniciativa sembla ser una bona idea per part dels obrers ja que d'aquesta manera es pot preservar el patrimoni popular més estimat per tots els artanencs». La festa de Sant Antoni és una de les més comentades i més esperades per tot el poble artanenc que viu la diada «molt endins, més enllà de la pròpia pell i del sentit físic», asseguraren els mateixos artanencs quan se'ls demana per Sant Antoni.

Any rere any, els obrers s'encarreguen d'organitzar la festa i els actes que es faran entorn a la tradicional diada. Dies abans, la banda de música ja comença a assajar la típica tonada de l'«Assistiu a lo elogi...» que tot d'una acabat Nadal ja se sent sonar als carrers o, si més no, a la ment de tothom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris