nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

La Sala convoca un concurs per explotar una zona verda al Port

Al solar, que està a l'avinguda Pere Mas i Reus, hi havia el «Zoolandia»

L'Ajuntament traurà a concurs públic l'explotació de la zona verda municipal situada al final de l'avinguda Pere Mas i Reus del Port d'Alcúdia, on fins fa poc hi havia «Zoolandia». L'indret té una extensió de 6.222 metres quadrats i n'ha estat donada l'explotació a l'Ajuntament pels que urbanitzaren la zona mitjançant un conveni urbanístic. Segons les normes subsidiàries del municipi, l'alçada màxima de la zona ha de ser d'una planta i s'estableix un baix coeficient d'edificabilitat.

A més d'aquestes característiques al concurs públic s'estableix que el seu ús ha de ser complementari i no entrar en competència amb els negocis de la zona. El lloguer serà de 20 milions de pessetes anuals i es donarà l'explotació per un termini de 10 a 15 anys. Actualment el solar es troba sense utilitzar, fet que juntament amb el volum de les seves instal·lacions fa, segons el batle, Miquel Ferrer, que suposi un impacte bastant negatiu de la imatge de la zona cap al turisme.

Amb aquesta operació la Sala pretén complir tres objectius: arreglar una zona degradada, aconseguir rendibilitat econòmica d'una zona verda i donar un complement a l'oferta que hi ha als voltants. «Volem aconseguir un espai cuidat que sia poc impactant amb la zona i del que en puguem treure un profit», va assegurar Ferrer. Aquestes condicions amb què l'Ajuntament ha decidit treure a concurs públic la zona verda es troben dins d'una línia d'actuació municipal per treure un rendiment als espais verds municipals i a l'hora tenir-los condicionats.

La primera passa es va fer fa poc mesos amb la zona verda vora l'hotel Ciudad Blanca del Port d'Alcúdia. L'Ajuntament va cedir la seva explotació a l'establiment turístic a canvi del manteniment. Miquel Ferrer va manifestar la intenció de l'equip de govern de continuar amb aquesta política amb altres espais verds municipals, ja que així es poden aconseguir uns objectius interessants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris