muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El PSIB vol que els locals dedicats a la prostitució estiguin regulats

L'objectiu és evitar que es traslladi «el problema» a altres barris

El grup municipal PSIB-PSOE presentà ahir al batle de Palma, Joan Fageda, una proposta d'ordenança de regulació d'establiments públics dedicats a la prostitució per tal que, una vegada consensuada amb els grups polítics municipals, veïns afectats i empresaris dels locals, pugui ser aprovada en el pròxim ple ordinari. Aquesta ordenança pretén evitar que un determinat barri o zona es vegi alterat davant el trasllat de la prosticuió, motivat, per exemple, per la rehabilitació de la Gerreria. Aquesta regulació afecta distàncies mínimes entre locals (200 metres) i requisits mínims higienicosanitaris, entre d'altres. L'ordenança presentada pel PSIB està basada en una d'actualment vigent a Bilbao, que s'aplica des del juny de 1999.

El portaveu dels socialistes de Palma, Antoni Roig, va advertir que «s'han de regular aquests locals i obligar-los a complir una sèrie de requisits abans que sigui massa tard. No volem repetir els problemes de la Llonja per una manca d'actuació municipal».

Roig recordà que els conflictes derivats de la prostitució de carrer s'han aguditzat les darreres setmanes i s'ha demostrat que no estam parlant d'un problema exclusiu de la porta de Sant Antoni». En aquest sentit, Roig va citar «els problemes de la prostitució masculina al carrer de Jesús i també la problemàtica dels locals que afecta especialment la zona de Foners i ses Veles», referit al contingent de prostitutes africanes que s'han desplaçat a les Avingudes després que l'Ajuntament hagi tancat deliberadament al trànsit la porta de Sant Antoni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris