algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Devers 700 persones de la comarca faran les proves de català a Manacor

El nombre de castellanoparlants als exàmens continua sent bastant baix

Unes set-centes persones de la comarca de Llevant i les altres comarques properes a Manacor com ara la del Pla i part del Migjorn s'examinaran de les proves de nivell de català que du a terme la Junta Avaluadora de Català (JAC). Les proves comencen diumenge que ve amb els exàmens dels nivells A (oral o llindar), per a castellanoparlant i D o nivell superior.

Posteriorment, dia 28 de gener, s'examinaran els de nivell B o elemental i finalment dia quatre de febrer faran les proves els de nivell C o mitjà. De cada any són més els que es matriculen per fer aquestes proves essencials per presentar-se a qualsevol tipus d'oposició que es faci a la Comunitat Autònoma, i també de cada any són més els que s'examinen a Manacor.

«Es fan coes molt llargues i és necessari fer torns per poder entrar a fer l'examen» comenta Marina Veny que l'any passat es va examinar del nivell mitjà. Aquest any són 56 els que faran les proves de nivell superior, 30 els castellanoparlants que faran l'examen de nivell A (oral o llindar), 230 els que faran les proves per al nivell elemental i 320 les persones que faran l'examen de nivell C o mitjà.

Segons va comentar la delegada de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Margalida Fons (PSM), «és molt important reconèixer que de cada any augmenta el nombre de persones que es presenten als exàmens, a més, cal tenir en compte que aquest any, a més de les dues convocatòries ordinàries de febrer i juny, n'han establertes dues d'extraordinàries entre mig».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris