nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El tren passà de llarg per l'antiga estació

Molts d'aquests característics edificis ara estan en runes, o bé són centres cívics o fins i tot habitatges

Ara, quan es torna a parlar del ferrocarril com d'una alternativa de futur, ens adonam que la gran majoria de les antigues estacions de tren han perdut la seva funció inicial. Un bon grapat han estat cedides als ajuntaments respectius i transformades en centres cívics o biblioteques; d'altres, simplement es troben en runes. També n'hi ha que són habitatges unifamilars.

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), enguany, fa comptes invertir 500 milions de pessetes a recuperar algunes d'aquestes estacions: la de Muro, Llubí, Manacor i Artà. Totes tres, excepte la darrere, tornaran a obrir la finestreta ben aviat. A la d'Artà, però, hi ubicaran un centre d'informació turística.

Malgrat la seva rehabilitació, des d'SFM, expliquen la necessitat de construir les noves andanes: «Un temps el tren passava arran de terra i la gent tardava uns tres minuts a pujar-hi. És per això que, ara, hem hagut de construir andanes, ja no hi ha esglaons, ja no perden temps a pujar i baixar».

A l'estació de connexió d'Inca encara no saben què hi faran. Allà i si es compleixen les previsions d'SFM, el 2003 es connectarà el tren que va cap a sa Pobla i també el que partirà cap a Manacor. Aquest edifici té una curiositat i és que com que les vies passaven una per cada costat és extremadament prim.

Des d'SFM també apunten que l'andana de sa Pobla l'han construïda d'una manera totalment provisional; encara no saben cert quin trajecte seguirà el ferrocarril per arribar fins a Alcúdia. Així que quan ho tenguin clar fixaran l'aturada definitiva.

També s'ha de dir que la línia que ja està en funcionament, la de Palma i fins a Inca, els usuaris del tren només tenen per posar-se a cobro les marquesines de formigó perquè l'antiga estació ha estat cedida a l'Ajuntament respectiu. Un fet que ja ha despertat més de dues i tres crítiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris