nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

L'estafa de morir com a musulmà a Palma

L'Associació Islàmica es queixa perquè Cort els vol cobrar la construcció d'un cementeri públic

Poden anorrear els serveis dels ajuntaments una part de la seva població activa? La resposta és afirmativa per a l'Associació Cultural Islàmica (ACI), el principal ressort representatiu dels devers 10.000 musulmans que viuen a les Illes, dels quals gairebé la meitat estan a Palma.

Des de l'any 1996 aquest, lobby presidit per Lounis Meziani demana a l'Ajuntament de la capital la creació d'un cementeri per als fidels, atès que els seus ritus funeraris són incompatibles amb els cristians i els jueus, els únics per als quals la Comunitat Autònoma disposa de recursos. La tradició musulmana no accepta l'enterrament en pedra, l'únic previst per les lleis sanitàries de l'Estat; la solució a aquest problema és crear nínxols de ciment que després s'han d'omplir amb terra.

Des de l'Ajuntament, Joan Bauzà ha confirmat que està disposat a cedir "administrativament" uns 3.000 metres quadrats de terreny a Son Valentí per a la creació del cementeri; però els serveis tècnics de l'Ajuntament cobraran tres milions i mig de pessetes a l'ACI per desenvolupar el projecte de 180 unitats d'enterrament «complint de forma rigorosa la normativa de la Llei de policia sanitària», una sala de vetlar, el tancament del recinte... tot per 198 milions de pessetes que haurà de pagar l'Associació.

L'any 1998, una carta anterior del mateix regidor a Lounis Meziani xifrava aquesta despesa en 125 milions. I són molts de doblers per un col·lectiu que pateix una marginació laboral constatada per l'Observatori Permanent de la Immigració.

El president Meziani i el cap del Centre d'Informació als Treballadors Estrangers, Moustafà Boul'Harrak, s'han mostrat sorpresos per l'oferta de Cort: si són ciutadans de dret a les Illes, per què l'Empresa Funerària Municipal els vol cobrar directament la construcció d'un ressort públic? I si ho han de pagar, no serà aquest cementeri un recurs propi i, per tant, privat?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris