muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Els batles de Muro, Llubí i sa Pobla veuen «excessiu» el preu del tren

El president, Francesc Antich, creu que l'augment de la tarifa ferroviària és justificada

Els batles de Llubí, de Muro i de sa Pobla han coincidit a assenyalar que els preus que ha establert Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) no contribueixen a fomentar l'ús del tren. «El preu del viatge entre Palma i sa Pobla s'ha encarit prop d'un 33 per cent dels preus que SFM va dir en un principi, per això crec que és un cost excessiu», ha assegurat Jaume Font, batle de sa Pobla. Font creu que SFM hauria d'haver mantingut uns preus baixos per tal d'enganxar la gent durant un any i després fer una pujada progressiva de tarifes.

Tots tres batles s'han mostrat d'acord que l'empresa SFM tregui un rendiment al servei, però que primer hauria de fomentar-ne l'ús amb uns preus raonables. Per la seva banda, Miquel Ramis, batle de Muro, ha dit que no troba que sigui un preu gaire diferent del que té l'autobús, però després a Palma s'han d'agafar altres transports.

Des de Llubí, el seu batle, Francesc Bauçà, ha manifestat que troba car el servei, sobretot perquè en principi s'havia parlat d'unes tarifes i després han resultat ser molt superiors. El cert és que tots els dirigents dels tres municipis afectats, deixant de banda els colors polítics, es veuen perjudicats per la pujada de preus que ha experimentat el servei ferroviari. A més, ho consideren una mesura impopular que no fomentarà l'ús del transport públic. «Si més no, malgrat l'augment que ha sofert el preu del bitllet de tren cap a Palma, encara resultarà més barat que no el d'autobús», ha comentat Bauçà.

Per altra banda, el president del Govern, Francesc Antic, considera que l'augment de preus del servei ferroviari és justificat perquè en dos anys no ha sofert cap pujada. A més, Antic recorda que la pujada del preu del bitllet de tren està per sota del bitllet d'autobús. El president del Govern recorda que l'any 2000 s'han realitzat unes inversions en qüestions ferroviàries superiors a 3.500 milions de pessetes. Per altra banda, Francesc Antich ha respost al comunicat emès per Esquerra Unida dient que primer haurien d'haver llegit l'informe econòmic de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris