algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El nou prior de Lluc fa una aposta per acostar més el santuari a la societat

Jaume Reynés explica les seves inquietuds sobre el futur del santuari i dels blavets

El nou prior de Lluc, Jaume Reynés, pretén acostar molt més el santuari de la Serra a tots els mallorquins i obrir-lo a noves fórmules d'espiritualitat. Així ho explicà ahir en la seva presentació oficial davant el càrrec, en la qual va ser acompanyat pel seu antecessor, Gaspar Alemany.

Reynés ha confessat que la responsabilitat de ser el prior de Lluc «no era el que més desitjava. Jo estava acostumat a fer feina a barris del tercer món i això és molt diferent. No m'ha quedat més remei que acceptar, si bé encara no he tingut cap trauma. Tenc limitacions però intentaré fer feina amb serenitat».

Reynés va resumir en tres punts bàsics les seves idees del que ha de ser el futur del santuari. Així explicà que se sent marcat per la feina que ha fet en el tercer món i que veu la mare de Déu de Lluc «com la verge dels pobres, una dona humil». Per aquest motiu defensa que amb aquest simbolisme s'ha de donar suport a la dona perquè pugui trobar un lloc al món i a la societat i impulsar un sentit de solidaritat».

Reynés vol fomentar el coneixement de la paraula de Déu i diu que «estimam massa la mare de Déu i massa poc la Bíblia. Els catòlics llegim poc la Bíblia i la solem tenir com un ornament més a casa». El nou prior advoca per emprar el moviment de defensa de la natura i del medi ambient per acostar més sobretot els joves al santuari i als valors religiosos. «Es tracta d'unir l'amor a la natura amb la devoció a Maria». Totes aquestes qüestions passen però per seguir la línia que inicià Gaspar Alemany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris