muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

Els burundesos democràtics creen un front comú contra el dictador a Palma

Els partits polítics i els grups guerrillers se seuen per primera vegada per negociar la pau

«Aconseguir un front comú per derrocar el règim dictatorial que fa malbé el nostre país». Aquest és un dels objectius principals que es persegueix a la reunió que des d'ahir horabaixa mantenen en un hotel de Palmanova representants del G7 i dels dos grups guerrillers armats que s'enfronten a la dictadura.

La reunió, que ha estat organitzada per l'ONG Veïns sense Fronteres i per la Xarxa internacional per la Pau i el Respecte dels Drets Humans a Burundi, va ser presidida per la consellera de Benestar Social del Govern balear, Fernanda Caro, que va explicar als mitjans de comunicació que «tenim confiança que es pugui treballar per millorar la pacificació del país africà. Nosaltres hi donarem tot el suport possible».

Tot i tenir objectius comuns, les posicions entre el G7 i els dos grups armats són radicalment oposades. Els primers, que agrupen el Front per la Democràcia a Burundi, el Partit liberal, el partit Reagrupament del Poble Burundés, el partit del Poble, i el Front d'Alliberament Nacional, defensen la via pacífica com a l'única legítima per derrocar la dictadura, mentre que el Comitè Nacional de Defensa de la Democràcia i el Front d'Alliberament Nacional, no volen deposar les armes fins que no es vegin avenços clars en la pacificació del país.

De moment, la reunió aconseguí un fet inaudit, asseure en un mateix sofà Gaetan Nikobamye, del Partit Liberal; Jaques Ngendakumana de les forces de defensa democràtiques; Schadrack Niyonkuru, del partit del poble i Ambroise Wakana, de les forces d'alliberament nacional. El G7 i els grups armats s'asseien per primera vegada a parlar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris