algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'elevada demanda d'usuaris obliga a ampliar la biblioteca municipal

En el projecte també es preveu la completa informatització dels serveis

Més de 36.000 usuaris visiten cada any la biblioteca municipal de Manacor. Per aquest motiu un dels projectes més importants d'aquest nou any és l'ampliació de l'edifici amb una nova planta. Segons ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Margalida Fons (PSM), «un cop les oficines de la Sala s'hagin traslladat al nou edifici consistorial, es podrà habilitar el segon pis del claustre per a les noves dependències de la biblioteca».

El director de la biblioteca, Antoni Ferrer, per la seva banda, ha explicat que amb aquesta ampliació al segon pis es podrà procedir a la completa informatització del sistema de préstec, «la major part de la biblioteca està informatitzada, manca el préstec, ara a Manacor encara funcionam amb fitxes de paper, però cal dir que tant Portocristo com Son Macià estan totalment informatitzats».

El sistema que s'instal·larà a la biblioteca de Manacor és el mateix que s'empra a la Universitat de les Illes Balears, al Consell Insular de Mallorca i en moltes biblioteques públiques de l'Illa: «D'aquesta manera, s'unificarà el sistema a tot Mallorca i a la llarga podrem implantar el préstec interbibliotecari», explica el director.

Segons Ferrer, en aquests moments hi ha una saturació considerable tant pel que fa a la capacitat per rebre usuaris com a la de catalogació del fons documental: «Ens veim obligats a tenir molts de llibres en dipòsit al magatzem perquè aquí no hi ha espai».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris