muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Moragues exigeix a l'Exèrcit que «faci un exercici de transparència sanitària»

El diputat menorquí i membre del Comitè de Defensa del Congrés critica l'ús d'urani

El diputat menorquí i membre del Comitè de Defensa del Congrés, Albert Moragues, del PSOE-PSIB, va exigir a l'Exèrcit que «faci un exercici de transparència sanitària». A més, aquest membre del Comitè de Defensa, que va visitar el contingent menorquí destinat a Bòsnia el juliol passat, considera que l'exèrcit també ha de donar «informació per tranquil·litzar la societat».

Entre les mesures tranquil·litzadores dirigides a la població que proposa el diputat menorquí del PSOE-PSIB hi ha la de fer «un reconeixement sanitari que hauria d'afectar també els qui hagin estat en la zona com a voluntaris d'ONG o amb altres estaments». Igualment, Albert Moragues es va mostrar d'acord que l'Exèrcit espanyol faci una revisió sanitària a tots els soldats que han estat en els Balcans en missió de pau i no només a Kosovo. De fet, cal recordar que el darrer soldat italià mort després de tornar dels Balcans havia servit a Bòsnia, igual que el contingent menorquí.

Segons el diputat, els casos de soldats europeus afectats per leucèmia després d'haver servit als Balcans «ha causat una gran alarma social», motiu pel qual considera necessària la transparència sanitària i la informació que exigeix a l'Exèrcit espanyol. De totes maneres, el diputat menorquí creu que els militars aquarterats a Menorca no haurien de tenir problemes.

Pel diputat Moragues, l'ús de l'urani empobrit per part de l'OTAN sense consulta prèvia als països que varen participar en la missió de pau «podria deixar molt afectat l'esperit d'unitat de cara a pròximes missions d'aquest tipus». Pel menorquí, «la utilització d'armament radiactiu sense acord previ dels Estats participants podria acabar amb les missions de pau».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris