muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Madrid apuja les taxes als aeroports illencs un 1.832 per cent

Les companyies anuncien bitllets més cars en haver de pagar de 32 a 619 pessetes

Els preus dels vols amb destinació a les Balears són amenaçats d'experimentar una forta pujada. Les taxes aeroportuàries són un 1.832 per cent més cares des de dia primer de gener per als aeroports insulars. La patronal d'aviació, que aglutina les companyies privades, ja ha anunciat que els bitllets seran més cars. Els nous preus entraran en vigor d'aquí a dues setmanes.

Les companyies aèries privades espanyoles han anunciat un increment de les tarifes aèries per l'entrada en vigor, el passat dia primer, de la taxa única aeroportuària per a tots els usuaris del transport aeri a la Unió Europea, segons informà ahir el president de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries (AECA), Felipe Navío. També és d'esperar que Ibèria revisarà els seus preus.

Un viatger de la Península abonava fins ara 315 pessetes en concepte de taxes, i només 32 en els trajectes insulars amb les Balears i les Canàries. Des del passat 1 de gener, tots els passatgers, tant estatals com europeus, paguen una tarifa única de 619 pessetes. Això significa una pujada de l'1'834 per cent per als vols insulars i gairebé un cent per cent per a la resta.

Les noves taxes suposaran a les companyies un cost extra d'uns 12.000 milions de pessetes, segons Navío, quantitat que repercutirà en els usuaris.

D'aquesta manera, cada empresa d'aviació haurà de revisar els seus preus per adaptar-los a la nova situació plantejada «d'acord amb les seves necessitats, però és evident que hauran de repercutir a l'alça en el preu final», resumí el president de la patronal, Felipe Navío.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris