algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Muro i Llubí volen un autobús per anar fins a les estacions del tren

Queixes per la manca d'enllumenat dels accessos als abaixadors

La reobertura de la línia fèrria fins a sa Pobla prevista per al proper dissabte ha aixecat una gran expectació a Muró, Llubí i sa Pobla, poblacions que tornaran a disposar d'aquest mitjà de transport després de quasi vint anys. Malgrat aquesta emoció, a Muro i Llubí s'hauran d'enfrontar amb un important problema a l'hora d'utilitzar el tren: la gran distància que separa les estacions respecte del nucli urbà.

De fet, es troben en una similar circumstància des de fa anys els veïns de Consell i Alaró que han d'utilitzar els seus vehicles privats per accedir a unes estacions que es troben com a mínim a més d'un quilòmetre del nucli urbà. Els batles de Llubí i Muro mantenen converses amb la Conselleria d'Obres Públiques per aconseguir un microbús que cobreixi el trajecte fins als abaixadors coincidint amb els horaris del tren.

Ara com ara són molts els murers i llubiners que creuen que «si s'ha d'agafar el cotxe per anar fins a l'estació val més ja arribar fins a Palma». Els més joves i els majors seran els més afectats per aquesta mancança, ja que no disposen de vehicle per anar fins a l'estació tot i que en aquestes hi hagi aparcaments per a cinquanta cotxes.

A Llubí el cas és més greu perquè la caminada inclou haver de pujar una forta costa que resulta esgotadora per als majors. Molts veïns que tenen vehicle particular i que han de traslladar-se a Palma acudeixen habitualment a l'estació d'Inca per agafar allà el tren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris