nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Govern i Generalitat qualifiquen la reforma comercial d'Aznar de «fracàs»

Sampol titlla d'«experiment fallit les mesures» originat per la majoria absoluta del PP

El Govern balear i el de la Generalitat de Catalunya varen coincidir ahir a denunciar els principals aspectes de la reforma liberalitzadora de la legislació comercial duita a terme pel govern de José María Aznar. Així ho varen expressar ahir el vicepresident balear Pere Sampol i el conseller de Comerç, Indústria i Turisme català Antoni Subirà després de reunir-se a Palma. L'executiu central va aprovar l'any passat un paquet de mesures liberalitzadores que preveu, entre altres coses, permetre que els comerços puguin obrir més diumenges i festius i més llibertat horària.

Sampol va assegurar que «consider un experiment fallit aquestes mesures liberalitzadores del Govern central del Partit Popular del senyor Aznar i s'han vist que han tingut una gran contestació i que no estan donant els resultats que segurament el Partit Popular esperava». El vicepresident va assegurar que «comentàvem que des que el PP governa amb majoria absoluta i no està condicionat per cap altra força política, com Convergència i Unió, (que governa a Catalunya) s'ha vist un canvi en les polítiques econòmiques i no sé si Aznar ha volgut fer alguns gests per mostrar-se més liberalitzador, però aquestes mesures que havien de tenir aquest component ideològic de liberalitzar l'economia s'esta demostrant que no estan funcionant i, fins i tot, contradiuen les polítiques que des de la Unió Europea s'estan impulsant, com la revitalització del comerç urbà».

Així, Sampol assegurà, després d'explicar les polítiques europees, que «allò modern no és donar suport als grans grups comercials, sinó que allò modern és donar suport al comerç urbà, al petit comerç». Respecte d'això, Antoni Subirà va assegurar que coincideix amb Sampol i que «quan es desenvolupen les grans superfícies fora de la ciutat es desertitzen les ciutats i això no ho volem. Per això hem de donar suport al comerç urbà i és una fal·làcia dir que la llibertat es defensa donant un camp abonat a les grans superfícies comercials. La llibertat comercial no es cuida sense evitar les grans concentracions monopolítiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris