algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

La grip pot arribar a les Balears en un termini de quinze dies, segons Sanitat

La soca esperada és semblant a la de l'any passat i no s'esperen grans afluències hospitalàries

El temut brot anual de grip pot arribar a les Illes entre els dies finals d'aquest mes i l'inici de febrer, segons han acceptat fonts de la Conselleria de Sanitat. Tot i que el càlcul és aproximatiu "atès que la incidència de la grip depèn de factors climatològics", la previsió de la Generalitat Catalana perquè aquest cap de setmana s'iniciï el brot de grip permet estimar que, entre 10 i 15 dies després, aquest s'haurà reproduït a les Illes i s'aferrissarà al final de gener.

Segons el coordinador del Pla Integral de Catalunya, Josep Mañach, el cap de setmana passat ja es produí un increment en la demanda dels centres d'atenció primària al Principat, especialment en les cridades i les visites a domicili. A les Illes, aquesta situació encara no s'ha produït, tot i que ha augmentat la pressió assistencial sobre el servei del 061 al llarg d'aquestes dates nadalenques.

De fet, la soca de grip que esperam enguany no és molt diferent de la que l'any passat arribà a les ribes de les Balears, més benigna que la de temporades anteriors però igualment capaç de motivar baixes laborals amb els símptomes desagradables de calfreds, febre elevada, postració al llit, dolors a les articulacions, irritació a la gargamella i tos.

Des del mes d'octubre passat, els centres d'Atenció Primària començaren la campanya de vacunació contra els virus gripals; l'any 1999 aquesta campanya arribà a devers 90.000 persones de les Illes en situació de risc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris